bemutatkozunk

Mentorok

Böbe-Könyvmentorok-Korrektúra - Könyvmentorok csapata

Mosolygó-Marján Erzsébet (Böbe)

Korrektor-szerkesztő,
szakmai mentor

Koch Mária_Könyvmentorok - MArketing PR - Könyvmentorok csapata

Koch Mária (Marika)

Marketing- és kommunikációs stratéga,
tanácsadó-mentor, coach

A könyvmentorok csapatának további tagjai

Grafikai kivitelezés

Németh Balázs

Grafikus, borítótervező, tördelő

Balázs már nyolc éve foglalkozik könyvborítók tervezésével, illetve készítésével. Ez idő alatt nagyjából 70 kereskedelmi forgalomban megjelent könyvnek készítette el a borítóját.
A siker titka a folyamatos tanulás, vallja Balázs. A kezdeti egyszerűbb művek után már a legvadabbnak tűnő ötleteket is képes kreatívan és gyorsan megvalósítani. Balázsra a promóciós anyagok megtervezésében és kisebb tördelési, illusztrációs munkáknál is számíthatsz.
Ha egy figyelemfelkeltő könyvborítóra van szükséged, Balázs a te embered!

Szabó Zoltán

Grafikus, borítótervező, tördelő

Több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a tördelés téren. Korábban dolgozott lapkiadónál és több könyvkiadónál is. Több száz könyv kiadásában vett részt sikerrel. Számára elsődleges az ügyfélközpontú kiszolgálás, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy szakmai gyakorlatából eredő tudását, esztétikai meglátásait megossza az írókkal. Segítséget nyújt a megbízóknak abban is, hogy jobban átlássák, mi is történik a tördelés és a nyomdai előkészít során, valamint – ha igénylik – örömmel mondja el ötleteit is az adott termék nyomdai kivitelezésére vonatkozóan.

Dinya Gábor

grafikus, borítótervező, tördelő

Gábor több mint 20 éve foglalkozik grafikai munkákkal. Imád olvasni, ezért nagyon örült, amikor 2020-ban a hobbija és a munkája találkozott, és végre a borítótervezés is bekerült a palettájába. A lelkesedése azóta is töretlen, nagyon élvezi ezt a munkát. Már számos könyv jelent meg az általa tervezett borítóval.

Mindenféle stílusban otthon érzi magát, így gyakorlatilag bármilyen könyvhöz el tudja készíteni azt a borítót, ami a szerzőnek is tetszik, és az olvasókat is megragadja. Kreativitása és profizmusa határtalan, a borítón és a tördelésen kívül mindenféle más grafikai és videós anyag megvalósításában is számíthatsz rá.

Dinya_Gabor_Konyvmentorok

Illusztrátorok

Referenciáik megtekintéséhez kattints az illusztrátorok képei alatt található bélyegképekre!

P. Szathmáry István

illusztrátor, grafikus, borítótervező

Az illusztráció első törvénye szerint már egy, az üres lap megfelelő pontjára elhelyezz pötty is életre kelthet egy teljesen új világot. Hát még egy vonal. Vagy még több. István több mint húsz könyv illusztrálása után is hisz ebben a törvényben, és keresi ezt a papíron létrejövő csodát. Rajzolt gyerekkönyveket (Mandragóra utca 7., Tetűmese), illusztrált verseskötetet (Csukás István: Évszakom a szerelem), kalandozott a magyar középkorban Ősi János történelmi regényei segítségével (Lovagkirály-sorozat). Évek óta gyümölcsöző munkakapcsolat fűzi Lackfi Jánoshoz, akinek ez idáig összesen hét könyvét illusztrálta. De otthon van a karikatúra műfajában éppúgy, mint a könyvborító-tervezés területén. 2017-ben a Szép Magyar Könyv egyik különdíjasa volt, idén a Lengyel Külügyminisztérium nemzetközi plakátpályázatának harmadik helyezettjeként díjazták.

Csáktornyai Katalin (Firkatica)

Illusztrátor

A rajzolás számára mindig egy olyan eszköz volt, amivel örömet okozhat másoknak.  
Katica szereti a változatos kihívásokat, szeret többféle stílusban alkotni. Akkor igazán elégedett, ha az író, akivel együtt dolgozik, azt az odafigyelést és törődést kapja meg a rajzai által, amitől a könyve pont olyan lesz, amilyennek elképzelte. 

Csáktornyai Katalin - illusztrátor - Könyvmentorok
Dani Orsi -illusztrátor - Könyvmentorok

Dani Orsi

Illusztrátor

Az első könyvillusztráció elkészítése óta tudja, hogy ezzel szeretne foglalkozni. Képei világát a fantázia és a különleges színvilág uralja, amellyel minden korosztály figyelmét képes felkelteni.  
A munkáiba becsempész egy kis “orsis” elemet azért, hogy az emberek megismerjék azt a pici varázslatot, mellyel eljuthatnak egy különleges és bevonzó képi világába.

Kádár Réka

Illusztrátor

Gyermekkora óta papírral és ceruzával mesél történeteket kisebb képregények és illusztrációk formájában. Minden könyvben egy olyan mesevilágot teremt meg, amelyben a gyerekek nyugodtan elidőzhetnek olvasott kalandjaik során.  

Kádár Réka illusztrátor Könyvmentorok
Láng Andi illusztrátor Könyvmentorok

Láng Andi

Illusztrátor

Andi 20 éve tanulja folyamatosan a grafika, a festés és a kompozícióalkotás műhelytitkait. Gyermeke megszületése nagyívű érzések vászonra vetésére késztette, így ma már mesék és saját kalandjaik jelennek meg a papíron, ezáltal Andi bakancslistájára felkerült a gyermekkönyv-illusztráció is. Andit bátran ajánljuk mesekönyved illusztrátoraként.

Paksi Veronika

Illusztrátor

Paksi Veronika rajzainak lelke van. Egyfajta csendes derű, kedvesség és szeretet lengi át az illusztrációit. Könnyen ráérez a mese hangulatára, amit a színhasználatban is megjelenít. A képei önmagukban is külön kis történetek.

Paksi Veronika - illusztrátor - Könyvmentorok

Szigetvári Krisztina

Grafikus, iparművész

Gyermekkora óta rajzol. Sokat, sokfélét. Idővel a szabadkézi ábrázolás, rajzolás mellé csatlakozott az alkalmazott grafika, tervezői munkák, majd a tanítás. Egész életét átjárja a vizualitás és a vizuális nevelés. Munkái komplexek, hol a rajz, hol a tipográfia, hol az alkalmazott jelleg jellemzi. A vonalhoz keresi a formát, a formához a színt, ezek együtteséhez a fogalmat, gondolatot. Van, hogy a gondolat, vagy a szavakban tapasztalható valóság a kiinduló pont… 

Hankusz Anikó

Illusztrátor

Nagyon szereti megszemélyesíteni a tárgyakat, neve és személyisége lesz pl. egy kávéfőzőnek. Imádja összekeverni az elfogadott alaptulajdonságokat, nála például vegetáriánus és félős lehet egy krokodil. Naiv világ az vé, ahol a kiszolgáltatottak szerepet kapnak. Burkoltan, nem tolakodóan, esetleg viccel fűszerezve hívja fel a figyelmet egy-egy fontos témára, mint például a környezetvédelem. Ami pedig kiemelt fontosságú a rajzaiban és a mindennapi életében is, az az egyensúly. A rajzai elsősorban fekete-fehérek, a geometria és a kompozíciós játék teszi szerinte színessé és kiegyensúlyozottá őket.

Hankusz Anikó - illusztrátor - Könyvmentorok

Korrektor

Könyvmentorok_Kótai Kata

Kótai Kata

korrektor, olvasószerkesztő

Kata mindig is nagyon szerette a könyveket, ezért már ötévesen megtanult olvasni, annyira érdekelték a különböző mesék, történetek, regények, albumok. Ez a szeretet megmaradt, és amikor már a saját gyerekeinek olvasott, akkor jött az ötlet, hogy neki való feladat lenne a szöveggondozás. Hosszú évek óta dolgozik korrektorként, olvasószerkesztőként, és még mindig ugyanolyan lelkesen, hiszen minden könyvet öröm olvasni, megismerni. Közel 3000 kéziratot javított már, így a legkülönbözőbb műfajokban szerzett tapasztalatot. Bárkinek szívesen segít abban, hogy a könyve helyesírási és stilisztikai hibák nélkül, mindenki legnagyobb megelégedésére jelenhessen meg.

Jogi háttér

dr. Kása-Richlach Mónika

Médiajogi, információbiztonsági és adatvédelmi szakjogász, fotográfus, a Foto.jog könyv szerzője

Gyerekkorában, amikor megkérdezték, mivel szeretne foglalkozni, azt válaszolta, hogy olvasni szeretne. Ugyan picit módosított formában, de beteljesül a gyermekkori álom, és részt vehet egy könyvkiadó munkájában.

Magánkönyvkiadásban szerzett tapasztalatot, a saját kiadású könyvek és a személyes érdeklődése miatt elmélyült a szerzői jogokban, a személyiségi jogokban és az adatvédelemben. A szerzőket is a saját tapasztalatával tudja segíteni, szakmai érvekkel alátámasztva. Évek óta rendszeresen oktat a területen, így ismeri az égető problémákat és a bagatellnek tűnő, ámde nagyon is fontos kérdéseket.

A szerzőket könyvkiadással kapcsolatosan felmerülő témáiban tanácsadóként segíti.

Könyvekkel kapcsolatos szerzői jogok-dr-Kása-Richlach-Mónika-könyvmentorok

Honlapkészítés

Pálffy Magdolna

webdesigner

Magdi bölcsész végzettsége ellenére mindig is érdeklődést tanúsított a műszaki dolgok iránt, így talán nem véletlen, hogy a weboldalkészítésben találta meg a hivatását.

A könyvértékesítésben Magdi nemcsak az árut tartja fontosnak, hanem a könyvet megíró személyt is, a honlap pedig kiváló felületet biztosít mindkettő bemutatására, népszerűsítésére. A honlap mára már a könyvkiadás megkerülhetetlen részévé vált.

Alapelve, hogy a honlap tulajdonosa értse is, hogyan működik az online „boltja”, így ha weboldalt szeretnél, Magdiban egy szépérzékkel rendelkező, pontos és felkészült kivitelezőre találsz, aki odafigyel az igényeidre, és általad is könnyen használható honlapot ad át neked.

Angol nyelvi lektorálás

Fischer Mónika

szakfordító, tolmács

Végzettsége szerint angol és szerb középiskolai nyelv- és irodalomtanár, de mivel a szakdolgozatát nyelvészetből írta, a tanárai felkérték, hogy maradjon az egyetemen oktatni és kutatni.

Az Elméleti nyelvészeti PhD után elvégezte a szakfordító és tolmács posztgraduális szakot, mert elkezdte érdekelni a fordítói szakma. Ez tökéletes választásnak tűnt a gyermekvállalás időszakára, mivel otthonról végezhető munkát jelentett.

Ahogy cseperedtek a csemeték, úgy újból visszavágyott az emberek közé, egy interaktívabb közegbe. Újból elkezdett tanítani – csoportokat és egyéni tanulókat is. 2019. óta folyamatosan végez coachingképzéseket, hogy keretet adjon annak a nyelvoktatási módszernek, ahogyan tanít.

Szolgáltatásával segít az ügyfeleinek hatékonyan kommunikálni magyar és angol nyelven.