You are currently viewing Tóth Dániel

Tóth Dániel

bemutatkozás

Tóth Dániel

21. századi pszichológus, geek, gamer és többgyerekes apuka

Tóth Dániel pszichológus, saját gamer tapasztalatai után kezdte szakemberként kutatni a digitális világ rejtelmeit, és már az egyetemi évek alatt ismeretterjesztő tevékenységbe kezdett. Bármerre tartott előadásokat, mindenhol azt látta, hogy nagyon sok a kérdőjel, a félreértés vagy előítélet a digitális világgal kapcsolatban, miközben évről évre nő a generációs szakadék, ami a szülők és gyerekeik, tanárok és diákjaik között tátong. Meglátása szerint a „digi-dzsungelben” magukra maradt fiatalok annak farkastörvényei szerint „mauglisodnak”, és ebből nagyon sok vita, konfliktus és probléma kerekedik.

A digitális világhoz egy egyedi, kiegyensúlyozott szemlélettel közelít, a pozitív és negatív oldalt, például lehetőségeket és veszélyeket egyaránt mérlegeli. Legyen szó internet-, vagy videojáték-függőségről, a trollkodás, sexting, cyber bullying, internetes kihívások vagy átverések témaköréről, a digitális pszichológia egyik hazai úttörőjeként mindig a tudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet.

Meghívott szakértőként sokat szerepel TV-ben, rádióban, a digitális világ tanulságaival járja az országot, tart előadásokat mindenfelé óvodától egyetemig, készít cikkeket, videókat Pszichológus Pasi alkotó néven, és segít a hozzá forduló szülőknek, fiataloknak egyaránt. Most pedig az elmúlt 15 év tapasztalatából merítve készített egy kétkötetes könyvet, ahogy ő mondja, egy „útikalauzt” az internet, videojátékok és okoskütyük útvesztőjéhez.

Tóth Dániel megjelent könyve

digitalis_neveles_borito_ketkotet_v3-ebook

Digitális nevelés

Jelenünkben nagyon sok a kérdőjel, a félreértés, vagy előítélet a digitális világgal kapcsolatban. Évről évre nő a generációs szakadék, ami a szülők és gyerekeik, tanárok és diákjaik között tátong, és ebből nagyon sok vita konfliktus kerekedik. Ahogy gyorsul a technológiai fejlődés, a felnőttek napról napra kicsit lemaradnak, míg a fiatalok magukra maradnak a digitális dzsungelben és annak farkastörvényei szerint mauglisodnak.

A könyv egybe gyűjtött minden olyan jelenleg releváns információt, amit egyenként összegyűjteni gyakorlatilag lehetetlen az internetről, a videójátékokról és az okoskütyükről. De foglalkozik többek között a tömegeket érintő netes zaklatási formákkal is, mint a texing és a cyberbullying.

A szerző pszichológus, aki több mint 10 éve kutatja és elemzi a digitális tér jelenségeit, a felhasználókra gyakorolt hatását. A könyvben bemutatott jelenségek és az azokra adott megoldások mindannyiunknak segítenek eligazodni és jól használni a digitális eszközöket és az internetet, legyünk gyakorló szülők, gamerek, fiatalok vagy szeniorok.