You are currently viewing Rácz Edina

Rácz Edina

Ebben segítettünk: szerkesztés, korrektúra, szöveggondozás, borítótervezés, tördelés, marketing

bemutatkozás

Rácz Edina

Háromgyerekes anya, meseíró és tűzoltó, aki szereti, ha a mese nemcsak mese, hanem tudás forrása is.

Első két könyvének megjelenése óriási mérföldkő az életében, és egyúttal egy nagy álom beteljesülése is. Soha nem gondolta, hogy meséket fog írni, ez a törekvés a gyerekei születését követően tört felszínre. Célja mindig is az volt, hogy értéket teremtsen, és olyan meséket alkosson, amelyek a varázslatos mesevilágon kívül valami többletinformációt, indirekt módon tudást adnak a gyerekeknek. 

A Csepi és Csöpi sorozat főszereplője két kis vízcsepp, akik óriási utazásokat tesznek a Földön a víz körforgásának segítségével. A vízcseppek sok-sok kalandozás közepette járják be a Földet, találkoznak különleges állatokkal, megfordulnak érdekes helyszíneken. Az általa megálmodott mesevilág nem pusztán mese, hanem észrevétlenül tanítja a gyerekeket a víz körforgásával, tulajdonságaival, halmazállapotaival kapcsolatban, továbbá földrajzi, fizikai és kémiai ismereteket is továbbít mesés, érthető formában.

Szeretné, ha a meséi nemcsak egy csodálatos mesevilágba repítenék a gyerekeket, hanem észrevétlenül szemléletfejlesztő hatással is lennének rájuk. Meggyőződése, hogy a Csepi és Csöpi könyvek olvasásával el lehet ültetni néhány gondolatot a gyerekek fogékony elméjébe a víz fontosságával, védelmével, tisztán tartásával és ezzel egyetemben a Föld megóvásával kapcsolatban is.

Rácz Edina megjelent könyvei

Csepi és Csöpi 1. (Vízcseppek körforgásban)

A Csepi és Csöpi sorozat főszereplője két kicsi vízcsepp, akik a víz körforgásának segítségével utazzák be a Földet.

Csepi és Csöpi 2. (Csepi, Csöpi és a nagy tűz)

A Csepi, Csöpi és a nagy tűz című könyvben egy félelmetes viharfelhőben történő utazás során egy nagyvárosba keverednek a vízcsepptestvérek.