You are currently viewing Dr. Koós Krisztina

Dr. Koós Krisztina

bemutatkozás

Dr. Koós Krisztina

Gyermekgyógyász és gyermek-gasztroenterológus, adjunktus és Édesanya.

Orvosi hivatását mélyen átíveli az a meggyőződés, hogy az orvosoknak gyógyító tevékenységük mellett színvonalas tájékoztatással is vezetniük kell betegeiket a gyógyulás útján.

Már általános iskolás korában számos füzetet teleírt különféle történetekkel, és szentül hitte, hogy valamilyen módon az írás élete fontos része lesz. Később, a gimnáziumi évei során megérintette a mentős élet szele, mely végül megállíthatatlanul az orvosi egyetem felé, végül pedig sok-sok év után a gyermek belgyógyászat mezejére fújta.

Maga is meglepődött azon, hogy mennyire sok tejérzékeny gyermek jelenik meg a rendelésén nap mint nap ugyanazon kérdésekkel, ugyanazon problémákkal és hasonlóan hosszú kálváriákkal a diagnózis megszületéséig. Ennek hatására fogalmazódott meg benne, hogy papírra veti azt a sok-sok szakmai információt, melyek átadására a rendelési idő alatt nincs lehetőség, ugyanakkor jelentősen megkönnyítik mind a szülők, mind az arra nyitott szakmai oldal hétköznapjait a gyermekkori tejfehérje-allergia témájában. A Tejútvesztő c. könyv megszületésével nemcsak a saját magától elvárt szakmai színvonalon teljesedett ki hivatása, hanem egyben a kisgyermekkorában megálmodott írói ambíciói is beteljesültek.

Dr. Koós Krisztina megjelent könyve

Koós Krisztina Tejútvesztő oldal borítója - Könyvmentorok

Tejútvesztő

Szeretne megbízható, szakmai alapokon nyugvó válaszokat kapni a gyermekkori tejfehérje-allergia bonyolult kérdéseiben? Akkor ez a könyv tökéletes választás. És hogy miért éri meg elolvasni?

Mert olyan ételallergiákra specializálódott gyermek-gasztroenterológus szakorvos írta, aki több száz tejérzékeny gyermeket gondoz.

Mert a gyermekkori tejfehérje-allergiáról számos olyan információt nyújt, melyekről időhiány miatt a rendelési időben nem esik szó.

Mert a maga nemében ez az egyetlen jelenleg elérhető magyar nyelvű kiadvány, amely egységesen összefoglalja a betegség valamennyi tünetét, a diagnosztikát és a gasztroenterológiai gondozás menetét.

Mert az író ismeri a szülőkben felvetődő kérdéseket, s a fejezeteket ennek szellemében írta meg.

„Könyvem megírásának egyetlen célja az önzetlen és szívből jövő segítségnyújtás.” – a szerző

Mottó

A gyermek a jövőbe ható ígéret. Öröme, jóléte és egészsége mindenek feletti.