You are currently viewing Bognár-Kőrösi Erika

Bognár-Kőrösi Erika

bemutatkozás

Bognár-Kőrösi Erika

Gyermekfodrászat tulajdonosa, üzletvezetője, a hajvágástól rettegő gyermekek és szüleinek segítője.

 Néhány év tapasztalat elegendő volt ahhoz, hogy megszülessen a Kócos Manó kalandjai a fodrászatban című könyv, mely az első hajvágásról, de leginkább a félelmek oldásáról szól.

A szalonban töltött időkben sokat tanult a szülőktől és szülőkről, és természetesen a gyerekektől és a gyerekekről is. Látott több ezer hajvágást, első hajvágást, ezek közül rengeteg olyat, ami nem volt gördülékeny. A hiedelmekkel ellentétben nem minden gyerek „csak hisztizik”. Bizony nagyon sokan félnek a hajvágástól, és meg kell tudni különböztetni a valós félelmet az esetleges dackorszakos ellenállástól.

Mivel hisz a könyv hatalmában, a mese erejével szeretné meggyőzni a kicsiket, hogy nincs mitől tartani a fodrásznál, a szülőket pedig próbálja felkészíteni a hajvágás élményére, mert igenis lehet jó élmény, ha előre felkészülünk.

Bognár-Kőrösi Erika megjelent könyve

Kócos Manó kalandjai a fodrászatban

Kócos Manó retteg a hajvágástól, pedig igencsak ráférne már a loboncára egy igazítás. Természetesen mindenféle sürgős és fontos dolga akad, csak a fodrászhoz ne kelljen elmennie. Végül mégis a fodrászszalonban köt ki, ahol rájön, a hajvágás nem is olyan félelmetes dolog, sőt nem is fáj.

A gyönyörűen illusztrált mesekönyv segíti a félelmek oldását, egy kis játékot is becsempész a gyerkőc életébe, sőt a szülőknek is támogatást nyújt ahhoz, hogy az első hajvágás zökkenőmentesen alakuljon, és kellemes élményként maradjon meg a gyermekben és a szülőben egyaránt.