You are currently viewing Babos Eszter

Babos Eszter

bemutatkozás

Babos Eszter

Babos Eszter négygyermekes anyuka óvodapedagógusként és szociálpedagógusként végzett, majd Mikó István színi tanodájában tanult. 

Szívéhez mindig közel állt a színpad, az izgalmas történetek, a mesék. A bábjáték már egész kis korában az élete része volt, így nem volt kérdés, hogy a mesélés és bábozás nagykövete lesz. 

2008-ban hozta létre a Bábos Mesekuckót, majd megalapította a Babos Bábos Társulatot. 

Eleinte a társulatnak írt meséket, dramaturgiákat, majd felkérték, hogy darabjait írja meg mesekönyvben is. Így született meg a Mit rejt a láda? illetve a Molly és Milo, a szeleburdi manók című mesekönyvsorozat is. 

A mesék mellett pedig több bábos könyve is napvilágot látott az olvasók örömére.

Babos Eszter megjelent könyvei

Otthonos bábok – Bábos otthonok borítója - Könyvmentorok

Otthonos bábok - Bábos otthonok

Ez a könyv gyakorlati tanácsokkal segíti a szülőket, pedagógusokat, nagyszülőket, válaszokat adva arra, hogyan is tudjuk a bábok varázslatos erejét használni a hétköznapi nehézségek leküzdéséhez, a konfliktusok elkerüléséhez vagy gyermekünk „megnyitásához”, vagy egyszerűen csak a közösen megélhető értékes pillanatokhoz.

Molly és Milo, a szeleburdi manók 1. - A Trollok titka

Egy őszinte mese a szeretetről, barátságról, jóságról. A két kis manó olyan, mint két kis gyermek. Ők csak jót akarnak, de kíváncsiságuknak és szeleburdiságuknak köszönhetően bajból bajba kerülnek. Feladatuk megmenteni az utolsó homoktövist, mely csak úgy sikerülhet, ha összefognak és kéz a kézben haladnak az úton, még akkor is, ha a Trollok birodalmába kerülnek.

Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók 2. – A lidércek nyomában

Miután a két kis manó sikeresen megmentette az utolsó homoktövist, nincs más feladatuk, minthogy szétültessék azokat az erdő állatainak. Igen ám, csakhogy a lidércek által ellopott varázserejű csillogó kövek eltérítik őket az útjukról. Így kerülnek a koboldok földjére, akik a segítségükre szorulnak, s közben találkoznak Trollival, a szerethető troll lánnyal.

Molly és Milo, a szeleburdi manók 3. – A sarki fény verseny

Végre eljött a nyár, a két kis manó élvezheti a napsütést. Ludvig mester rájuk bízza a falut, míg az összes többi manó az éves manógyűlésre megy. Egy feladatuk van: a falut nem hagyhatják el! Igen ám, de hirtelen két kis kobold keveredik feléjük azzal a hírrel, hogy a lidércek bosszút forralnak ellenük. Hogy induljanak ismét a segítségükre, ha maradniuk kell?! A két kis manó varázslattal oldja meg a helyzetet, majd sok kalandjuk után versenyre hívják ki a lidérceket. Rájönnek, hogy a manók akkor nyerhetnek igazán, ha a lidérceknek célt adnak.