You are currently viewing Somogyi Eszter

Somogyi Eszter

Ebben segítettünk: szerkesztés, korrektúra, szöveggondozás, borítótervezés, tördelés, marketing

bemutatkozás

Somogyi Eszter

Biológus és szülő, aki a gyermeknevelésben is tudományos szemlélettel és újító kedvvel rendelkezik. Ennek eredménye az Ébresztőmesék című mesekönyve is.

Ötéves kora óta biológusnak készült, mert minden érdekelte, ami él és mozog. Gyógyszerfejlesztéssel, biotechnológiával foglalkozik. 

A korán keléssel járó megpróbáltatások is régóta kísérték életét, de a “fájdalommentes” ébredés vágya akkor erősödött megoldásra váró feladattá számára, amikor saját kislányait ébresztgette. Milyen jó lenne, ha olyan jókedvűen ébredhetnének minden nap (bármilyen korán), mint egy napsütéses szombaton!

Az ébredés molekuláris folyamatainak és élettanának szakirodalma segített a módszer kialakításában, melynek lényege, hogy az alvásból ébredésig tartó folyamatot szelíden, szintenként támogatja az alvó agyra ható jelzésekkel. S mivel gyerekek – óvodások – ébresztésén volt a hangsúly, a módszert mesékbe ültetve alkalmazta. Ebből születtek az Ébresztőmesék rövid történetei és Mimó, a kobold, aki mindent megtesz, hogy a rábízott kisgyerek(ek) nevetve ébredjen(ek).

Somogyi ESzter megjelent könyve

Somogyi-Eszter-Ébresztőmesék-borítója

Ébresztőmesék

Vajon hány szülő álmodozik arról, hogy gyermekeivel a reggel kellemes légkörben, gördülékenyen indul, nem pedig morcosan és vontatottan? Somogyi Eszter biológus az ébredés szakmai hátterét figyelembe véve alkotta meg Mimót, a koboldot, aki a 3-7 éves korú kisgyermekes családokhoz beköltözve segíthet, hogy a reggeli ébredés könnyebb és vidámabb legyen.

 A meséket az alvás-ébrenlét határvonal könnyű átlépésének elősegítése egészíti ki, hiszen ha egy alvó ember agyának olyan jelzéseket küldünk, amelyek szelíden segítik a teljesen éber állapot elérését, akkor hasonlóan ébredhet fel, mint amikor spontán történik az ébredés. Ezt a természetes élettani folyamatot képezte le a szerző, ezért került bele a könyvbe a stimulálást segítő eszköztár: a fény, a halk beszéd, az érintés és a játék, amely során a gyermek válaszol és részt vesz a mesében, miközben teljesen éberré válik.

Mottó

A boldogan ébredő gyermek öröme a szülőre is átragad.