Ötlettől az írásig - Kezdő tanfolyam leendő szerzőknek

Ötlettől az írásig

Kezdő tanfolyam leendő szerzőknek

Szuper regényötleted van, nem is érted, miért nem írta meg ezt a történetet még valaki más, csak nem tudsz hozzákezdeni? Mi legyen az első mondat? És a második? Hogyan jutsz el az utolsó szóig, ami után végre leírhatnád csupa nagybetűvel, hogy VÉGE?

Ha ilyen kérdések motoszkálnak benned, és nemcsak az írás késztetését, hanem a kitartást is érzed magadban, hogy végigvidd az ötletedet pár százezer karakteren keresztül, akkor jó helyen jársz, megtaláltad a számodra megfelelő írásfejlesztő és történetíró képzést!

Hatszavas történetek gyártásával, asszociációs játékok segítségével sikerrel veszed az első akadályt.

Kinek ajánljuk?

Továbblépési lehetőség: a program sikeres zárása után ráépülő modulként ajánljuk az öt hónapos írói programunkat, amelyben már a tanultak alapján érdemben tudsz az ötleteden dolgozni, így a hatodik hónap végére egy szerkesztésre váró, kiválóan felépített kéziratod lesz.

Bónuszok

Ha a történeted megtetszik nekünk, akkor a mentorprogram díjának 20%-át jóváírjuk neked a kiadási folyamatban.

A megjelenést követően belistázzuk a könyvet a kortárs műveket forgalmazó webshopunkba.

Élő adásban népszerűsítjük a könyvedet és téged.

Mit érdemes még tudnod az
Ötlettől az írásig kezdő tanfolyamról?

A mentorprogram időtartama: 4 hét
A foglalkozások időtartama: 90 perc/alkalom/hét
A mentorprogram díja: 96.000 Ft

Mit várhatsz a mentorodtól?

Módszertanok, tematikák, amelyekkel témafüggően dolgozni fogtok:

Mi nem lesz a kurzuson?

Elméleti blabla. Helyette viszont hasznos és izgalmas szakirodalmat ajánlunk ismert és sikeres íróktól. Olyan kötelező olvasmányokat kapsz a kezedbe, amelyek elindítanak és továbbsegítenek abban, hogy eljuss a kéziratod megírásáig, felismerd, mitől lesz jó az írásod, és hogyan válhat a saját mondanivalód mindenki számára érdekessé. Egy gyakorlati megközelítésű kurzusra készülj fel.

Sári Edina írómentor Könyvmentorok

Ki lesz a mentorod?

Sári Edina tízkötetes kortárs szerző, szerkesztő, írómentor

Edina 2013-ban jegyezte el magát az irodalommal, minden más tevékenységet hátrahagyva. 2014-ben jelent meg első tényalapú regénye, az Életrevaló.

Mivel szereti feszegetni a társadalmi tabutémákat, 2017 és ’19 között az életközepi válságba toppanó női és férfi változókorról szóló trilógia megírása következett, MeNŐpauza felütéssel. 2020-ban a Joghurt villával című kisregényét tárta az olvasók elé, ami egy kötetbe került a Barkochba című drámával, amelynek felolvasószínházi produkciójából félórás film készült. 2021-ben jelent meg a Halálúton Horvátországba menekültnapló, ami a világban történő migrációs jelenség hátterére reflektál.

Az író minden története a nőről szól, aki a körülmények hatására kénytelen hétköznapi, az olvasó számára inspiratív hőssé válni. A hétköznapi hősök illusztris, képzeletbeli csapatát erősíti a 2023-ban kiadott Tűzszivárvány transznapló című regényében az Attika testébe született Émi is.

2024-ben jelent meg a Sorstörés című kisregénye, amely egy pirandellói gondolatkísérletből született Örkény István: Tóték c. abszurd drámájának nyomán.

A Népszava állandó munkatársaként interjúkat, riportokat készít, emellett a Nézőpontváltó rákellenes színházi stafétaprogramot vezeti.

Regényein kívül egymondatos retromeséket ír felnőtteknek Az lenne jó címmel, amelyet a Koltai Judit & Koltai Róbert színművész testvérpár olvas fel.

Színházi és országos irodalmi pályázatok első helyezettje.
Második éve, gyakorlati megközelítésből mentorálja az írni és/vagy saját könyvét kiadni vágyó felnőtteket.